Hoe waterdicht is de nieuwe Samsung Galaxy S7?

De nieuwe smartphones van Samsung, de Galaxy S7 en S7 Edge, worden aangeprezen als waterbestendig. Uit proeven in de VS blijkt dat daar wel een kern van waarheid in zit, maar niet helemaal.

De beide toestellen zijn onderworpen aan een zogeheten ‘torture test’, waar ze met alle mogelijke middelen worden beproefd. De testers komen tot de conclusie dat de telefoons misschien wel geschikt zijn voor snorkelaars, maar niet voor gebruikers die dieper het water in gaan. In de test zijn de telefoons een half uur lang ondergedompeld in 1,50 meter water. Daarna deden ze het nog wel, alleen was de geluidskwaliteit permanent verpest.

Beter dan iPhone 6 en 6S
De waterbestendigheid van de Samsung-telefoons is beter dan die van de iPhones 6 van Apple, stellen de testers. Maar die laatste zijn dan weer beter bestand tegen vallen op een harde ondergrond, een trottoir bijvoorbeeld. Samsung blijkt in de afgelopen maanden de claims over de waterbestendigheid te hebben aangepast. Net na de introductie werd nog gezegd dat een half uur op een diepte van 1,50 meter geen kwaad kon, tegenwoordig is die diepte verlaagd tot 1 meter.

De Samsung Galaxy S7 is standaard IP68-gecertificeerd, wat betekent het toestel waterbestendig is. In een video is te zien welke technieken Samsung heeft toegepast om dit voor elkaar te krijgen.

Samsung pronkt met het feit dat zijn nieuwe vlaggenschip waterbestendig is, maar om dit voor elkaar te krijgen heeft de fabrikant tijdens het productieproces enkele slimmigheidjes moeten toepassen. In een video van de bekende YouTuber JerryRigEverything is te zien welke dit precies zijn. Hij heeft het toestel helemaal uit elkaar gehaald om alle onderdelen goed te bekijken.

In de smartphone is bij de simkaartslot een kleine indicator geplaatst, die aangeeft wanneer het toestel inwendig in aanraking komt met water. De indicator ziet eruit als wit vierkantje en wordt roze als er water naar binnen drupt. Ook bij de speakers aan de onderkant zijn twee indicatoren geplaatst.

Om te voorkomen dat er water naar binnen kan komen gebruikt Samsung sterke, waterbestendige lijm voor de randen van de glazen behuizing. Daarnaast wordt de micro-usb-opening omringd door een rubberen randje en is deze heel stevig vastgemaakt aan de rest van de behuizing. Bij de openingen van de speakers heeft Samsung aan de binnenkant een speciaal waterbestendig laagje geplaatst.

JerryRigEverything benadrukt dat de Samsung Galaxy S7 waterbestendig is, en niet waterproof. Gebruik je het toestel langer dan anderhalf uur onderwater en raakt het beschadigd, dan valt dit niet onder de garantie van Samsung.

Bekijk hieronder de video waarbij een Samsung Galaxy S7 en een iPhone 6S in een bak met water worden gelegd.

credits:Androidplanet

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *